تبلیغات
fanoos245 - سولات حرفه وفن
سه شنبه 17 اسفند 1389

سولات حرفه وفن

   نوشته شده توسط: Hamidreza maleki    

به نام خدا

 

1– چه چیز باعث شد كه ابزارهای نوشتن با گذشت زمان، كا ملتر شد؟
نیاز انسان و پیشرفت علم و صنعت عامل است.
 
  2 – انسان از ابزارهایی كه  می سازد در چه راهی استفاده می  كند؟
 
برای حل مشکلات و مسائلی که بر سر راهش قرار دارد از آنها استفاده می کند
 
  3 – ساخت ابزار، دو امر مهم را سبب می شود. آن دو را بنویسید.
 
از یک سو سبب تسهیل کارهای انسان و از سوی دیگر باعث پیشرفت او شده و تغییرات زیادی در زندگی وی ایجاد می کند.  
 
 

سؤالات واحد 1 – سؤال از متن درس و پرسشهای درس

1– چه چیز باعث شد كه ابزارهای نوشتن با گذشت زمان، كا ملتر شد؟
 
نیاز انسان و پیشرفت علم و صنعت عامل است.
 
  2 – انسان از ابزارهایی كه  می سازد در چه راهی استفاده می  كند؟
 
برای حل مشکلات و مسائلی که بر سر راهش قرار دارد از آنها استفاده می کند
 
  3 – ساخت ابزار، دو امر مهم را سبب می شود. آن دو را بنویسید.
 
از یک سو سبب تسهیل کارهای انسان و از سوی دیگر باعث پیشرفت او شده و تغییرات زیادی در زندگی وی ایجاد می کند
 
  4 – مراحل یک مشکل یا مسأله را بنویسید.
 
1. طرح سؤالات مختلف درباره موضوع
2. یافتن پاسخ سؤالات و مطالعه ی آنها (تجزیه و تحلیل)
3. نتیجه گیری که چه کار باید بکنند
4. حل مسأله برای شروع کردن 
 
  5 – تولیدات فناوری چه نوع تولیداتی است؟
 
به همه ابزارها و وسایلی که در کارگاهها و مراکز صنعتی ساخته می شوند، تولیدات فناوری می گویند.
 
  6 – ارتباط بین اجزای سیستم چگونه است؟
 
ارتباط بین اجزای یک سیستم به گونه ای است که اختلال در کارِ هر جزء، سبب بروز نارسایی در کل سیستم می شود
 
  7 – برای سیستمهای ساده و پیچیده مثالی بزنید؟
 
دار قالی و خودکار، یک سیستم ساده هستند. ماشین، تلویزیون و رادیو، سیستمهای پیچیده هستند
 
  8 – آیا یک کارخانه، یک مزرعه کشاورزی و یا یک انسان هر کدام یک سیستم هستند؟ چرا؟
 
بله؛ زیرا اگر در یک کارخانه یک قسمت از آن از کار بیفتد، کارخانه کار خود را نمی تواند انجام دهد. یک مزرعه که دارای پمپ، چاه آب، تراکتور و نیروی انسانی می باشد اگر هر کدام وظیفه ی خود را انجام ندهند به هدف نمی رسیم. در مورد انسان هم همین طور است
 

واحد 2 – سؤالات درس و متن درس
1 – اتم دارای چند بخش است؟
 
دو بخش: هسته و الکترون 
 
  2 – چگونه می توان درون یک سیم فلزی جریان الکتریکی به وجود آورد؟
 
هرگاه دو انتهای یک سیم فلزی را به یک باتری وصل کنیم، بر الکترونهای آزاد درون سیم، نیرو وارد می شود و این نیرو باعث حرکت الکترونهای آزاد در یک جهت می شود
 
  3- چرا هرچه دوچرخه سوار، تند تر رکاب بزند، نور چراغ دوچرخه اش بیشتر می شود؟
 
هر قدر از انرژی ماهیچه ای جهت تندتر چرخیدن دینام دوچرخه استفاده کنیم در نتیجه انرژی الکتریکی بیشتری تولید می شود
 
  4 – مولد الکتریکی چیست؟ یک مثال بزنید؟
 
وسیله ای که سایر انرژیها را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند مثل دینام دوچرخه که نیروی چرخشی را به نیروی الکتریکی تبدیل می کند
 
  5 – آیا روشهای دیگری برای تولید برق وجود دارد؟
 
بله، انواع باطریهای خشک، تر و باطریهای خورشیدی و ... . 
 
  6 – به چه سیمی فاز و به چه سیمی نول گفته می شود؟
 
به سیمی که دارای ولتاژ یا فشار الکتریکی است فاز و به سیمی که بدون ولتاژ الکتریکی است، نول می گویند
 
  7 – کلید را معمولاً در چه مسیری قرار می دهند؟
 
کلید باید همیشه در مسیر فاز قرار گیرد
 
  8 – فیوز چه کاری انجام می دهد؟
 
وسیله ای است که در مسیر سیم فاز قرار می گیرد و وظیفه ی آن حفاظت مدار الکتریکی در مقابل عبور جریان غیرمُجاز است (باعث قطع مدار می شود). 
 
  9 – آیا انرژی دیگری را می شناسید که به انرژیهای الکتریکی تبدیل شود؟ نام ببرید.
 
بله – انرژی شیمیایی – انرژی حرارتی و سوختی – انرژی ماهیچه ای و انرژیهای دیگر
 
 10 – برای نصب مدار الکتریکی به چه وسایلی احتیاج داریم؟
 
كلید یك پل– جعبه تقسیم– پریز– سرپیچ 
 

پرسش واحد 3 – چوب
1 – چند مورد از کاربردهای چوب را در زندگی بیان کنید؟
 
ساخت کاغذ – تهیه ی الکل – تهیه ی فیلم – تهیه ی الیاف مصنوعی – ساخت انواع مبلمان – درب – میز و صندلی 
 
2 – ویژگیهای چوب و فلزات را در ساخت ابزارهای ساده با یکدیگر مقایسه کنید.
 
در فلزات بر اثر جذب حرارت، تغییراتی حاصل می شود ولی چوب این گونه نیست. چوب سبک است و خاصیت ضربه گیری دارد، عایق صوتی الکتریکی است و طنین صوتی خوبی دارد ولی فلز این گونه نیست. از چوب به تنهایی می توان در ساختن وسایل استفاده کرد ولی از فلزات باید به صورت آلیاژ استفاده نمود
 
  3 – عمده ترین منابع تولید چوب چیست؟
 
جنگلها 
 
  4 – چرا جنگل را طلای سبز می گویند؟
 
به دلیل اهمیتی که در کار چوب دارد. جنبه دیگر آن صادراتی بودن آن است و برای کشور، ارز و پول خارجی وارد می کند و به آن طلای سبز می گویند
 
  5 – چند نمونه از فرآورده های مختلف چوب را نام ببرید؟
 
الوار – روکش چوبی – تخته سه لایی یا چند لایی – تخته خرده چوب (نئوپان) – فیبر 
 
  6 – تخته لایی و چند لایی چگونه ساخته می شود؟
 
از روی هم چسباندن چند لایه نازک روکش چوبی ساخته می شود
 
  7 – هریک از ابزارهای زیر چه کاری انجام می دهند؟
 
گیره: به میز کار نصب می شود و برای نگه داشتن قطعه به کار می رود.
اره: برای بریدن مواد چوبی مورد استفاده قرار می گیرد و اندازه ها و شکلهای متفاوتی دارد.
رنده: برای صاف کردن و مسطح کردن سطوح چوبی به کار می رود و ممکن است فلزی یا چوبی باشد
 

  پرسش واحد 4 کار با فلز
1 – چند نوع فلز می شناسید؟
 
آهن، فولاد، چُدن، مس، آلومینیوم، روی، حلبی، قلع، برنز، برنج 
 
  2 – آیا از فلزات به همان شکلی که در معدن یافت می شود می توان استفاده کرد؟ چرا؟
 
خیر، زیرا اولاً دارای ناخالصی هایی می باشند و ثانیاً برای استفاده به ابعاد و اشکال گوناگونی تغییر شکل می دهند
 
 3 – آهن را همراه با چه عناصر دیگری به صورت آلیاژ در می آورند؟
 
کربن، گوگرد، فسفر، سیلیسیم، کُرُم، نیکل 
 
  4 – مس چه نوع فلزی است و آلیاژهای آن را نام ببرید؟
 
مس فلزی است نرم در 1100 درجه سانتی گراد ذوب می شود و حرارت الکتریسته را به خوبی هدایت می کند. برنج و برنز از آلیاژهای مس هستند
 
  5 – چرا در ساختن سقف و ستون ساختمان از تیرآهن استفاده می شود؟
 
به خاطر استحکام فلز آهن که بسیار زیاد است (در مقایسه با سایر فلزات). 
 
  6- چرا درب و پنجره های آهنی را رنگ می زنند ولی درب و پنجره های آلومینیومی نیازی به رنگ کردن ندارد؟
 
درب و پنجره های آهنی را به دلیل بالا بودن مقاومت در برابر زنگ زدگی، رنگ و ضد زنگ می زنند، در حالیکه آلومینیوم نسبت به زنگ زدگی مقاوم است و همچنین دارای رنگ نسبتاً زیبایی است
 
  7 – از ابزارهای زیر چه استفاده هایی می شود؟
 
سوزن خط کشی: برای ترسیم خطوط روی قطعات فلزی استفاده می شود.
سمبه نشان: برای نشان زدن مرکزی که باید سوراخ شود و برای هدایت نوک مته و ایجاد جا برای استقرار پایه ی پرگار استفاده می شود.
گونیا: برای کنترل عمودی بودن دو سطح و خط کشی روی سطوح، استفاده می شود.
اره ی آهن بُر: به منظور بریدن و ایجاد شیار در قطعات، به کار می رود
 

  پرسش واحد 5 – ساختمان سازی
1 – ایمنی سازی در ساختمان چیست؟
 
به رعایت پیش بینی هایی که برای جلوگیری از آسیب دیدن و تخریب ساختمانها انجام می گیرد، ایمنی گفته می شود
 
  2 – عواملی که در نظم یافتن ساختمانها در شهرها و روستاها اثر دارند، کدامند؟
 
پیچ و خم یک رودخانه، رعایت حریم جاده ها، جهت جغرافیایی منطقه و نیاز جمعیت شهری و روستایی به مسکن
 
  3 – شهرسازی را تعریف کنید؟
 
به علم و مجموعه ی قوانینی که وضعیت کوچه ها، خیابانها و محمل ساختن ساختمانها را مشخص می کند، شهرسازی گفته می شود
 
 4 – چه عواملی را در ساختن ساختمان برحسب کاربرد آن باید در نظر گرفت؟
 
طراحی نقشه، انتخاب محل احداث، نوع مصالح، ساخت نما و... 
 
  5 – مصالح ساختمانی چیست؟
 
در هر منطقه بر اساس نوع آب و هوا، مواد اولیه و معادن موجود از مواد مختلفی در ساختمان فلزی استفاده می شود که به آن مصالح ساختمانی می گویند
 
  6 – هر یک از مصالح ساختمانی زیر چه استفاده ای در ساختمان دارد و چگونه تهیه می شود؟
 
تیرآهن: برای پایه (ستون) و تیرهای سقف یک ساختمان استفاده می شود.
شن و ماسه: شن به دانه های درشت از جنس سنگ و ماسه به دانه های ریز آن گفته می شود. این مصالح در کارخانه های سنگ شکن و یا به طور طبیعی از رودخانه تهیه می شود.
گچ: این ماده از پختن و آسیاب کردن سنگ گچ به دست می آید. از این ماده برای سفید کاری و موارد مختلف دیگر استفاده می شود. این ماده در مدت کوتاهی پس از ترکیب آب سفت می شود
 

  پرسش واحد 7 – خوراک و پوشاک
1 – میزان حجم غذا بهتر است یا انرژی موجود در آن؟
 
انرژی موجود؛ چون تمام اعمال حیاتی بدن مثل نفس کشیدن و کلیه ی فعالیتها مثل فکر کردن و یا ورزش به انرژی نیاز دارند
 
  2 – چرا باید عادتهای غذایی نامناسب را در خود خانواده اصلاح نماییم؟
 
تا سلولهای بدن حداکثر استفاده را از غذای موجود ببرند؛ برای مثال اگر بعد از غذا بلافاصله چای بخوریم، چای مانع جذب آهن غذا در بدن می شود
 
  3 – راههای تشخیص گوشت سالم را بنویسید؟
 
1. رنگ گوشت باید صورتی یا قرمز روشن باشد.
2. بافتهای آن سالم و قابل ارتجاع باشد و بوی مطبوعی دهد.
3. بافتهای چربی آن سفید یا زرد کمرنگ باشد
 
  4 – خصوصیات گوشت ماهی مانده چیست؟
 
ماهی فاسد داری فلسهای سست و چشمهای تیره فرو رفته است و رنگ پره های آبشش آن تیره و کدر است. گوشت ماهی فاسد را اگر فشار دهیم به سختی به حالت اولیه بر می گردد
 
  5 – سوسیس و کالباس سالم باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟
 
دارای رنگ قرمز روشن و یکنواخت با طعم و بوی مطبوع است. تمام قسمتهای آن باید صاف، بدون برجستگی و یا فرورفتگی باشد
 
  6 – خصوصیات تخم مرغ فاسد را بنویسید؟
 
سطح پوست آهکی تخم مرغ سالم، برجستگی هایی دارد و در مقابل نور، شفاف است و اگر آن را بشکنند، زرده و سفیده ی آن کاملاً از هم جدا هستند، همچنین تخم مرغ سالم را اگر در آب بیندازید، به زیر آب می رود
 
  7 – خصوصیات غلات سالم به چه صورتی است؟
 
دارای پوستی سالم اند و نباید آثار نفوذ حشرات در آنها دیده شود، همچنین نباید همراه با حشرات یا کرم باشند و نباید بوی نامطبوع بدهند
 
  8 – منابع آلوده کننده مواد غذایی چیست؟
 
فساد مواد غذایی ممکن است مربوط به آفات و بیماریهای گیاهی و حیوانی باشد و یا در مرحله ی مصرف معین هنگام انبار کردن، انتقال، پخت و پز و حتی هنگام خوردن به میکروب آلوده و فاسد شود
 
 9 – پوشیدن لباس، علاوه بر محافظت بدن در برابر عوامل طبیعی چه فواید دیگری دارد؟
 
محافظت در برابر خطرات شغلی – حفظ ارزشهای انسانیزیبایی – آراستگی و ... 
 
  10 – چه نخهایی را تار و چه نخهایی را پود می گویند؟
 
نخهایی که در جهت طول پارچه قرار دارند «تار» و نخهایی که در جهت عرض پارچه قرار دارند «پود» نامیده می شود
 

  پرسش واحد 8 – کشاورزی و دامپروری
1 – برای تولید محصولات کشاورزی چه کارهایی باید صورت گیرد؟
 
شناختن خاک زراعتی – دفع آفات گیاهی – استفاده از نیروهای دامی یا ماشین آلات کشاورزی – آوردن آب به سطح مزرعه – آماده کردن زمینتقویت زمین از نظر مواد غذایی 
 
  2 – در انجام کارهای فوق چه تفاوتی بین روش صنعتی و سنتی وجود دارد؟
 
1. مطالعه و تحقیق در کشت سنتی جایگاهی ندارد.
2. در کشت سنتی از ساده ترین ابزار استفاده می شود.
3. کشت سنتی بیشتر بر تجربه استوار است.
4. بازده در کشت سنتی به لحاظ ابزار ساده کمتر است.
5. در کشت صنعتی وسعت و بازده کار بیشتر است
 
 3 – کشاورزی از چه بخشهایی ساخته شده است؟
 
امور دامی – امور زراعی – امور تولید آب – تولید سموم – امور باغی – امور فضاهای سبز و ... 
 
  4 – اگر این ویژگی وجود نداشته باشد کشاورزی با چه مشکلاتی روبرو است؟
 
1. شناخت نسبت به آفات و خطراتی که محصولات کشاورزی را تهدید می کند: از بین رفتن محصول به وسیله آفاتاستفاده ی ناصحیح از سموم دفع آفات
2. آگاهی از ویژگیهای آب و هوایی منطقه ای که در آن کشاورزی می کنند: کشت محصول در مناطق نامناسب و در نتیجه از بین رفتن سرمایه کاهش محصول 
 
  5 – یک کشاورز موفق چه کشاورزی است؟
 
کسی که از آب، خاک و انرژی و امکانات موجود حداکثر بهره برداری را به عمل آورد و محصولات بهتر و بیشتری تولید نماید
 
  6 – مرحله کاشت به چند قسمت تقسیم می شود؟
 
به دو مرحله: 1. آماده سازی زمین 2. اصلاح خاک و افزودن کود به آن 3. بذرکاری 
 
  7 – شخم را تعریف کنید و بگویید به چه منظوری انجام می گیرد؟
 
شخم عبارت است از برگرداندن خاک و نرم کردن کلوخها، به طوری که نفوذ ناپذیری خاک نسبت به آب و هوا بیشتر شود و فعالیت موجودات ذره بینی خاک افزایش یابد
 
  8 – بذر یا دانه در چه شرایطی جوانه می زند؟
 
اگر در شرایط مساعدی از نظر رطوبت، حرارت و هوا قرار گیرد جوانه می زند و گیاه جدیدی به وجود می آید
 
  9 – گیاهان در طول رشد خود به چه چیزهایی نیاز دارند؟
 
آب، نور کافی، وجین کردن = تنک کردن، کود دادن، سمپاشی جهت مبارزه با آفات و امراض و ... 
 
 10 – سبزیها چه فایده هایی برای ما دارند؟
 
سبزیها به دلیل مواد معدنی و ویتامینهای مختلف در آن، از اهمیت زیادی در زندگی ما برخوردارند
 
  11 – پروتئین مورد نیاز بدن شما از چه موادی تأمین می شود؟ آیا همه ی آنها به وسیله حیوانات تأمین می شود؟
 
انواع گوشتحبوبات و غیره همه آنها به وسیله ی حیوانات تأمین نمی شود بلکه منبع گیاهی هم دارد
 
 12 – در هر کشوری با توجه به شرایط پرورش حیوانات خاصی مورد توجه قرار می گیرد، آن شرایط كدامند؟
 
شرایط قدیمی – آداب و رسوم – اعتقاداتنوع نیاز مردم 
 
 13 – محل زندگی مرغ باید دارای چه شرایطی باشد؟
 
1. جوجه از سرما و گرما حفظ شود.
2. عمل تهویه آن به راحتی انجام گیرد.
3. کف و دیواره های جایگاه از مصالح قابل شست و شو ساخته شود.
14 – انواع جوجه کشی را نام ببرید؟
الف ) جوجه کشی طبیعی
ب) جوجه کشی مصنوعی 
 

  ادامه سوالات واحد8
صنایع غذایی :
 
  1 – دلایل نگه داری از مواد غذایی چیست؟
 
1.جلوگیری از فساد میكروبی یا تغییرات شیمیایی مواد غذایی در طول مدت نگه داری
2. افزایش مدت زمانی كه می توان یك ماده غذایی را در شرایط انبار محافظت و نگه داری كرد
 
  2 – چه كارهایی را روش نگه داری غذا می نامند؟
 
هر عملی را كه زمان نگه داری غذا را طولانی تر كند، یك روش نگه داری نامیده می شود.
 
  3 – كنسرو چیست و چگونه تهیه می شود؟
 
محصولی است كه از مواد غذایی تازه (سبزی ها گوشت ها و ...) و در نوعی مایع (اغلب آب نمك 2 تا 1 درصد، روغن، سس و ...) به روش حرارتی تهیه و در قوطی های فلزی غیرقابل نفوذ بسته بندی و نگه داری می شود
 
  4 – نگه داری مواد غذایی به وسیله سرما دارای چه مزایایی است ؟
 
1. یكی از ساده ترین و سریع ترین روش های نگه داری مواد غذایی است. 2. در این روش مواد غذایی به حالت اولیه و طبیعی خود باقی می مانند. 3. كیفیت غذاهای نگه داری شده با این روش بهتر از روش های دیگر است. 4 – بسته بندی غذاهای یخ زده اغلب ساده است
 
  5 – علل اصلی خشك كردن مواد غذایی را بنویسید؟
 
1 - حفظ كردن مواد غذایی در مقابل فعالیت های میكروبی و آنزیمی 2 – كم كردن سرعت فساد مواد غذایی 3 – كم كردن حجم و وزن مواد غذایی برای سهولت در بسته بندی و حمل و نقل 4 – نگه داری و حفظ مواد غذایی در فصول پربار برای استفاده در فصول كم آبی
 
 6 – تعریف بسته بندی مواد غذایی را بنویسید؟
 
بسته بندی عبارت است از پوششی كه سلامت كالای محتوی خود را از مرحله تولید تا مرحله مصرف حفظ می كند.
 
  7 – كدام یك از روش های خشك مناسب تر است و چرا؟
 
خشك كردن به روش صنعتی مناسب تر است، زیرا رنگ و طعم مواد غذایی بیشتر حفظ می شود
 
  8 – معایب خشك كردن در برابر نور خورشید (سنتی) چیست؟
 
1 . اغلب بهداشتی نیست و گرد و خاك روی مواد غذایی می نشین.
2. رنگ سبزی ها در مقابل نور خورشید زرد می شود


foot complaints
سه شنبه 28 شهریور 1396 03:36 ق.ظ
Hi, i think that i saw you visited my weblog so i got here
to return the prefer?.I'm trying to to find issues to enhance my web site!I guess its good enough to use a
few of your ideas!!
Foot Pain
یکشنبه 15 مرداد 1396 05:35 ب.ظ
Incredible! This blog looks exactly like my old one!
It's on a totally different topic but it has pretty much the same layout
and design. Great choice of colors!
http://greendairy132.page.tl
جمعه 13 مرداد 1396 01:46 ب.ظ
Unquestionably believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the
net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider
worries that they plainly don't know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out
the whole thing without having side effect , people could take a signal.

Will probably be back to get more. Thanks
Chet
سه شنبه 10 مرداد 1396 06:47 ب.ظ
Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of
hard work due to no back up. Do you have any methods to prevent hackers?
Maricruz
دوشنبه 9 مرداد 1396 09:46 ب.ظ
Good respond in return of this query with solid arguments and describing everything
regarding that.
Foot Pain
شنبه 7 مرداد 1396 11:51 ب.ظ
Awesome article.
std test at home
دوشنبه 5 تیر 1396 03:43 ب.ظ
قلب از خود نوشتن در حالی که صدایی دلنشین اصل آیا نه کار کاملا با من
پس از برخی از زمان. جایی درون جملات شما قادر
به من مؤمن اما فقط برای کوتاه در
حالی که. من با این حال مشکل خود را با
جهش در مفروضات و یک ممکن است را سادگی به
کمک پر همه کسانی شکاف. در صورتی که شما
که می توانید انجام من را مطمئنا بود در گم.
std testing
دوشنبه 5 تیر 1396 03:41 ب.ظ
ریشه از خود نوشتن در حالی که ظاهر شدن مناسب در آغاز آیا نه کار
درست با من پس از برخی از زمان.
جایی درون جملات شما در واقع
قادر به من مؤمن متاسفانه
فقط برای while. من این کردم مشکل خود را با فراز در منطق و یک ممکن
است را سادگی به کمک پر همه کسانی شکاف.
اگر شما در واقع که می توانید انجام من می
بدون شک تا پایان مجذوب.
Karolin
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 06:12 ب.ظ
I've been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog
posts in this sort of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this
website. Reading this information So i'm glad to express that I
have an incredibly good uncanny feeling I came upon exactly
what I needed. I so much for sure will make sure to don?t omit
this website and provides it a look regularly.
Bennett
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 04:03 ق.ظ
I do not even know how I ended up here, however I thought this post was once great.
I do not understand who you are but certainly you're going to a well-known blogger when you are not already.
Cheers!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر